יצירת קשר
DANEL_LOGO_04-01

    מתכוננים לחורף

    אוגוסט 2, 2018
    // מערכת דנאל

    ככל שאנו עולים בגיל, גופינו הולך ונחלש ואיתו גם המערכת החיסונית. לא זו בלבד שהמערכת החיסונית כבר פחות יעילה, גם הנטייה לחלות גדלה וההתאוששות איטית יותר. לכן חשוב מאוד להתכונן לתקופת החורף ולהתאים את סביבת המגורים לצרכים החדשים המתעוררים בתקופה זו.

    בתקופת החורף נוספים שני אלמנטים נוספים הקשורים לירידת הטמפרטורה. האחד, הוא הקור שהשפעתו גדולה יותר על האדם המבוגר, שנית, אוכלוסיית החיידקים והווירוסים באוויר גדלה עקב תנאי אקלים שיותר נוחים להם לשרוד ולהתרבות. 

    על מנת להתמודד עם אתגרי החורף, יש לפעול בשני אופנים: לשמור על סביבה חמה לזקן ועל רמת היגיינה גבוהה בקרבתו.

    שמירה על סביבה חמה ובטוחה, רמת ניקיון גבוהה ומניעת הידבקויות במחלות יאפשרו לעבור את החורף בשלום ולשמור על אריכות ימים. רק בריאות!

    חם על בטוח

    יש לנסות לשמור על חום גופו של האדם המבוגר ככל שניתן. חשוב לוודא כי פתחי הבית, כמו חלונות ודלתות, סגורים היטב וכי אוויר קר אינו חודר דרכם. סגירה של חלונות ותריסים יוצרת שכבת בידוד נוספת. בחדר בו שוהה המבוגר את מרבית זמנו כדאי להתקין חימום, וכדי שהחימום יהיה יעיל, מומלץ לסגור את דלתות וחלונות החדר. 
    מאידך, חשוב להקפיד על איוורור הבית, רצוי לפתוח מידי פעם חלונות בעת שהקשיש לא נמצא בחדר.

    מזגן – אחת מהשיטות הנפוצות היא חימום באמצעות מזגן. מדובר בשיטה בטוחה יחסית וחסכונית. יש לשים לב כי למזגן יש נטייה לייבש את האוויר, ולכן חשוב לשים בחדר כלי עם מים. 

    ביגוד – חשוב לוודא כי האדם המבוגר לבוש היטב במספר שכבות, כובע, גרביים ונעלי בית.
     
    ריהוט – יש לשים לב לסביבת המגורים והלינה, לדוגמה: יש לוודא כי המיטה שלו אינה באה במגע עם הרצפה, אינה צמודה לקיר חיצוני ושהשמיכה שלו מבודדת היטב.
     
    תזונה – יש להקפיד על מזון חם ושתייה חמה, כגון מרקים ותה חם.

    בטיחות וגיהות בסביבה בטוחה

    ארון חשמל – לקראת הגשמים יש לוודא כי בארון החשמל נמצא מפסק חשמלי וממסר פחת תקינים.

    דליפות – יש לוודא כי אין דליפות מהגג ובמידת הצורך לזפת אותו. כמו כן, לבדוק כי החלונות אטומים למים, כמו גם אין חדירת מים ממקומות אפשריים נוספים, כמו מתחת לדלת הכניסה או מרזבים שבורים. 

    זהירות, החלקה! – חשוב להימנע ככל האפשר מהחלקות מיותרות של האדם המבוגר, כיוון שבגיל הזה, לא אחת הן נגמרות בפציעות קשות שקשה להתאושש מהן. על מנת לצמצם את סכנת ההחלקה, כדאי לגרוף את המים, להתקין פסים המונעים החלקה במידת הצורך ואפשר לשקול התקנת מעקה ותאורה באזורים מועדים לפורענות, כגון חדרי מדרגות, מסדרונות ומקלחות.

    בריאות נקייה

    מניעת הידבקות במחלות – במישור ההיגיינה, כיוון שווירוסים וחיידקים עוברים במגע ומופרשים לרוב דרך דרכי הנשימה באמצעות נוזלים, שיעול התעטשות ורוק הניתז במהלך דיבור יכולים להוביל להדבקה. לכן, חשוב להרחיק את האדם המבוגר מאנשים חולים.
     
    חיסונים – כדאי להתייעץ עם רופא משפחה על מתן חיסונים, למשל חיסון נגד שפעת.
     
    היגיינה אישית – חשוב לשטוף ידיים עם סבון בתדירות גבוהה ורצוי במים חמים. כדאי גם לחנך את המבוגר והסביבה הקרובה לו להשתעל לאזור המרפק ולא לכף היד.

    יש לכם שאלות נוספות? התקשרו למומחים של דנאל 95922*