ארוחה מפסקת: לקראת הצום יש למלא את מאגרי הגוף באנרגיה במזון, שהפירוק שלו אטי, וישאיר תחושת שובע לכמה שיותר זמן. מומלץ לאכול ארוחה רגילה ולא גדולה מדי, שתתבסס בעיקרה על תזונה עשירה בחלבונים, כגון עוף וביצים, ועתירת פחמימות, כגון אורז, פסטה ולחמים.
חשוב להרבות בשתיית מים לקראת הצום, זאת על מנת להימנע מאיבוד נוזלים. מומלץ להימנע משימוש מוגבר במלח ותבלינים, המגבירים את הצמא ולהימנע משתייה חמה, המעודדת הזעה וגורמת לאיבוד נוזלים. לרגילים לשתייה מרובה של משקאות המכילים קפאין, מומלץ להפחית כמויות מספר ימים לפני הצום כדי להימנע מכאבי ראש.
ארוחת שבירת הצום: יש להתחיל לאכול באופן הדרגתי. מומלץ להתחיל בשתייה ממותקת עם פרוסת עוגה. מאוחר יותר ניתן לאכול ארוחה קלה ולא מכבידה מדי, שלא תקשה על העיכול במהלך הלילה. יום למחרת ניתן לחזור לשגרת האכילה הרגילה.
צום קל